Retusjering av et hundeportrett

Har laget en liten kortfilm som viser prosessen når jeg redigerer bilder. Og som viser litt av jobben bak. Jeg brukte ca 25 minutter fra start til slutt på dette bildet.

Det første jeg starter med er en lett oppskarping. Så retusjerer jeg bort alt støv på bildene. Dette gir bildene et renere utseende og mer profesjonellt preg. Uansett hvor mye man børster av hundene før fotograferingen så får de støv på seg som må retusjeres bort. Noen pelstyper er selvfølgelig mer krevende enn andre.  

Etter retusjering starter jeg å sette mitt signaturpreg på bildene, og gjør mine bilder unike. Jeg jobber med lys og skygge for å fremheve pels, konturer, muskler etc. Her er hvert bilde forskjellig og krever hver sin mengde jobb. I denne delen av prosessen er jeg helt avhengig av mitt Wacom tegnebrett. Det gir meg en kontroll man ikke kan få med vanlig mus. Jeg kan styre styrken på hvert pennestrøk akkurat som om man tegner på papir. 

Helt til sist jobbet jeg litt med bakgrunnen. Jeg prøver å få bakgrunnen riktig allerede når jeg tar bildet. Her ønsket jeg litt mørkere hjørner. Så da tegnet jeg det inn. Noen ganger blir bakgrunnen desverre ikke som jeg ønsket når jeg tok bildet. Og da må jeg gjøre større forandringer. Somregel pleier jeg da å gjøre dette helt i starten av prosessen. 

På hundefotograferingspakkene mine følger det enten med innrammete bilder og en høyoppløselig kopi av dette bildet, eller 8 redigerte høyoppløselige bilder i filpakken. Alle bilder som skal rammes inn eller leveres i høyoppløselig format vil bli redigert som vist i filmen. Lavoppløselige visningsbilder vil bli grovredigert.