Tips til nyfødtfotograferingen

Nyfødt fotografering er for barn mellom 5 og 14 dager, jo yngre jo bedre. Ta gjerne kontakt før barnet er født, så markerer jeg forventet termin på kalenderen og er klar til å høre tilbake fra deg når barnet er født. 

Før fotograferingen

Sett av god tid og unngå stressende aktiviteter denne dagen. Det er viktig med rolige og avslappede foreldre og barn. Fotograferingen tar fra 2-3 timer og gjøres på barnets premisser. Mye av tiden blir brukt til å gi barnet mat, skifte og en hel del venting. 

Ta på løse klær og bleie på barnet som ikke lager merker i huden.

Kom gjerne med sultent barn og gi mat her før vi starter fotograferingen. Ett mett barn er et fornøyd barn.

Hvis det er mulig, prøv å holde barnet våkent i tiden før fotograferingen og i bilen på vei til fotograferingen. Da øker man sjansen for at barnet sover under fotograferingen og det er når barnet sover vi får tatt så gode bilder som mulig. 

Hvis mulig ta med mat på flaske, sukkervann og smukk.

Prøv å unngå maten som er nevnt til høyre i 48 timer før fotograferingen. 

Familiebilder

Familiebilder sammen med den nyfødte er noe jeg anbefaler. Erfaringsvis setter man utrolig pris på dette bildet i ettertid. Selvom man kanskje ikke føler seg helt på topp etter å ha født et barn er det kjærligheten til det nyfødte barnet som står i fokus. Til familiebildene bruker jeg sort eller brun/beige bakgrunn. Tenk igjennom hvilken farge du ønsker på bakgrunnen før fotograferingen og gi meg beskjed om hva du ønsker. Valg av bakgrunn bestemmer også hvilke klær dere bør ta med. Sorte til sort bakgrunn og hvit til brun. (t-skjorte/genser uten mønster/trykk) far,mor, evt søsken. Ta gjerne med et ekstra skift.

Rekvisita

Vi har en del rekvisita i studio, som kurver, tepper, luer, hårpynt etc, men ta gjerne med noe personlig du selv ønsker på bildene. Kanskje har bestemor strikket lue eller sokker som kan være fint å ta med.