Tips til familiefotografering

Hva med og endelig få med hele familen på et og samme fotografi? Jeg tar familiebilder både i studio og ute i natur. Familiefotografering hos meg kan omfatte portretter av hvert enkelt familiemedlem, bilder av barna enkeltvis, sammen og selvfølgelig bilder av hele familien. Familiefotografering skal være uhøytidelig og gøy for alle i familien. Det er viktig for meg å skape bilder som dere blir stolt over å ha på veggen

Før du bestiller time til familiefotografering bør du tenke over om du ønsker bilder i studio eller utendørs. Hvis du ønsker utendørsfotografering kan du komme med forslag til sted, eller høre med meg hvor jeg vil anbefale å ta fotograferingen. For bilder i studio kan du tenke over om du ønsker bilder mot hvit, sort eller farget bakgrunn og gi beskjed før fotograferingen. Valg av bakgrunn legger en del føringer på stemningen i bildet.  Det går ann å ta bilder mot forskjellige bakgrunner og med forskjellige skift. Så ta gjerne med flere klesplagg. Men det er ikke sikkert at vi rekker å ta bilder med alle klærne du har med. 

 

 

Klær

Valg av klær er et veldig personlig valg. Vil man være pyntet eller ønsker man et mer hverdagsbilde? Dette kommer ann på deg og din familie. Men et godt tips er å velge klær som passer sammen, slik at det blir en harmoni i bildene. Til penklær anbefaler jeg at dere tar med pene sko også. Til mer hverdagsbilder kan man også ha med sko, men ta på ensfargede sokker. Bildet harmonerer best om alle i familien har på f.eks sorte eller hvite sokker.

Tid på dagen

Hvis du har små barn er det ideelle å bestille time til et tidspunkt på dagen hvor de mer mest opplagte. Prøv å unngå å bestille time når de pleier å sove. 

I bilen

Hvis det er mulig bør du prøve å holde barn våken i bilen på vei til fotograferingen. Hvis de våkner på et nytt fremmed sted med en fremmed fotograf kan det for noen være skremmende når de er trøtte og akkurat har våknet. Prøv å forberede barna på at dere skal til fotograf og gjør det til noe spennende.