Et nytt kapittel

I april 2015 skjedde det store forandringer i firmaet. Hodne Design skifter etter 6 år navn til Studio Hodne AS. Det nye navnet representerer meg og firmaet på en bedre måte. Fotografering har blitt en vesentlig større del av livet mitt og "livet" til firmaet. Og da var det på tide å legge bort Design fra navnet. Studio Hodne As kommer fortsatt til å drive paralellt med fotografering og grafisk design. Og navnet gjenspeiler dette. Jeg er stolt over å ha etternavnet mitt som en del av firmanavnet. 

Historie

Jeg, Pål Hodne er grafisk designer og fotograf som holder til på Greåker. Her bor jeg sammen med min samboer Ann Charlott og mine 2 hunder, frost og Ylva. Jeg opprettet i 2009 Hodne Design, etter at jeg var ferdig med å studere grafisk design. Drømmen har alltid vært å drive eget firma. Senere begynte jeg også med fotografering. Til å begynne med var det for det meste hundefotografering, men dette utviklet seg gradvis til å inkludere nyfødtfotografering, familiefotografering etc. Jeg trives veldig godt i jobben min. Jeg får møtt mange spennende mennesker, vakre barn og morsomme hunder. Jeg har kontor og studio hjemme noe som gjør at jeg kan tilby fotografering og grafiske tjenester til en god pris, også er det et stort pluss at jeg får masse tid sammen med hundene mine.

 

Fotografering

Jeg elsker hele prosessen med fotografering. Fra det å planlegge bildet, trykke ned utløserknappen, redigere bildet på dataen, til det å printe det ut og holde det i hånden. Jeg liker å være involvert i hele prosessen. Jeg printer og rammer inn stort sett alle bilder selv. Dette gjør at jeg virkelig kan stå inne for kvaliteten jeg leverer. Printer og papir jeg bruker er av beste kvalitet og leverer bilder som langt overgår f.eks det man får gjennom Japan photo, Elkjøp eller andre rimelige leverandører. Jeg er opptatt av at du som kunde skal ha et fysisk produkt etter en fotografering, et bilde som fanger dine viktige øyeblikk. 

Assistent

Noen ganger er det greit å ha med en assistent på fotografering. Dette gjelder spesielt når jeg tar bilder utendørs. Og jeg er så heldig å ha en engasjert samboer som gjerne stiller opp som assistent når hun har mulighet. Hun er også veldig involvert når jeg rammer inn bilder og er en ekstra kvalitetskontroll. 

Grafisk design

Jeg har alltid vært glad i å tegne og skape ting. Det var dette som gjorde at jeg valgte å studere grafisk design. Noe jeg ikke har angret på. Jeg setter kunden i fokus og arbeider hardt for å skape design som fremmer kundens verdier, og som er rettet mot deres målgruppe. Som designer prøver jeg å være allsidig, og bruke tid på å bli kjent med kunden, dens kundekrets og strategi. Som person er jeg veldig glad i eksklusiv og elegant design hvor budskap og avsender er i fokus.