Tips til barnefotografering

Å fotografere barn kan være både spennende og utfordrende. Hos meg prøver vi å gjøre det til en morsom opplevelse, samtidig som jeg gjør mitt beste for å ta unike bilder av ditt barn som du ikke får tatt andre steder. Jeg tar bilder i studio og utendørs. Tiden under fotograferingen brukes på best mulig måte. Jeg setter ikke begrensninger på hvor mange forskjellige klesskift eller bakgrunner man kan bruke. Når vi føler at vi er ferdige med en bakgrunn og klesskift går vi videre til neste.  Jeg fotograferer for at du skal få et flott bilde du kan ha på veggen og være stolt over og som viser ditt barn på best mulig måte. Med en flott ramme og kvalitetsprint får du et holdbart resultat. 

Barnefotografering er alt fra 3 månedersfotografering til barnet blir større. Hver alder har sin sjarme og milepæler. Milepælene er noe å tenke igjennom når man skal bestemme seg hvor hva slags fotografering man vil ha. 

Milepæler

Det første året kommer milepælene på rad og rekke. Mens de kommer med litt lengre mellomrom når barna blir eldre.

Ved tre måneders alder kommer første milepæl etter nyfødtperioden. Barnet begynner å løfte hodet når det ligger på magen. Og begynner å få styrke i armene til å løfte seg opp. Det er lurt å vente med tre måneders fotografering til barnet klarer dette hvis man ønsker de typiske "barn på skinnfell" bildene. Ofte taes disse bildene rundt fire måneders alder. 

Når barnet er rundt 6 måneder begynner det å klare å sitte av seg selv. Dette gir nye muligheter for bilder som er unike for alderen. Det kan være lurt å vente med denne fotograferingen til barnet klarer å sitte stabilt og stødig. Da blir bildene bedre. Og man minimerer risikoen for at barnet skal tippe over. 

Når barnet blir 1 år er det mye som skjer. Mange ønsker å få foreviget minnene fra tiden rundt barnets første fødselsdag. Barnet har akkurat begynt å stå, og noen har såvidt begynt å gå. Tiden flyr og det er viktig å bevare minnene. 1 års fotografering er en ypperlig måte å gjøre dette på. Her er det også mulig å få tatt "kakeknusingsbilder" mot et tillegg i prisen på kr 200,-. Da må du evt gi beskjed på forhånd og ta med kake selv.

Etter 1års bilder er det 3års bilder som ofte er mest populært. Nå har barnet blitt ganske mye eldre, begynt i barnehagen og fått skikkelig personlighet. I denne perioden av barnets liv skjer det mye og det kan være veldig fint å ha et minne for fremtiden. 

Tiden flyr og barna vokser, plutselig har de begynt på skolen, mistet tenner og blitt store barn. 

Forberedelser for barnet

Tid på dagen

Det beste er å få tatt bildene når det passer barnet best. Unngå å booke time i barnets sovetid eller rett etter barnehage.

I bilen

Hvis det er mulig bør du prøve å holde barn våken i bilen på vei til fotograferingen. Hvis de våkner på et nytt fremmed sted med en fremmed fotograf kan det for noen være skremmmende når de er trøtte og akkurat har våknet. Prøv istedet å gjøre det spennende for barna.

Studiobilder eller utendørs?

Studiobilder eller utendørsbilder blir ofte et personlig valg. Men samtidig legger vær og årstider ofte noen føringer. 3månedersbilder ute på vinteren kan bli en kald affære for barnet. Yngre barn anbefaller jeg generelt studiofotografering til. Barn fra 1års alder og oppover fungerer like fint både i studio og utendørs. Spør meg gjerne om råd hvis du er usikker. 

I studio har jeg et stort utvalg av bakgrunner å velge mellom. Valg av bakgrunn legger en del føringer på stemningen i bildet. Og hva slags klær du bør ta med til barnet. Tenk igjennom dette før fotograferingen. Og gi meg beskjed om hva slags bakgrunn du ønsker. Så jeg kan ha studio klart når du kommer. Det går ann å ta bilder mot forskjellige bakgrunner og med forskjellige skift. Så ta gjerne med flere klesplagg. Men det er ikke sikkert at vi rekker å ta bilder med alle klærne du har med.