Fotografering med Stine og Christian

Fotografering av tatoveringer

Stine og Christian var i påsken innom for en fotografering. Fokuset skulle være på tatoveringer, og ha en stil som passet til dette.

I januar satt jeg og Ann Charlott i bilen og pratet om hva som kunne vært morsomt å få fotografere. Og da tenkte vi på Stine og Christian. To kule personer med tatoveringer. Tankene begynte å surre, Stine og Christian ble spurt om de ønsket å stille opp. Det ville de gjerne.

Deretter startet planleggingen av fotograferingen. Umiddelbart hadde jeg noen ideer. Men jeg brukte også tid på å søke inspirasjon. Jeg ønsket å ta bilder av tatoveringer, men ville heller ikke at de skulle være hovedfokuset i bildet. Og jeg gikk litt bort ifra ideen om å ha fokuset på tatoveringene. Selv om de fortsatt skulle være en viktig del av bildet.

Tankene gikk mot lyssetting og hvordan den kunne være med på å uttrykke noe i bildene. Jeg har valgt litt forskjellige lyssettinger. Christian og Stine har veldig forskjellige tatoveringer, så på Kristian så er det en tøffere lyssetting som viser den litt røffere siden ved tatoveringer. Christians tatoveringer passet godt til dette. Det samme med hans stil og holdning.

På Stine valgte jeg å ta noen bilder med en litt mørk lyssetting. Men de fleste tok jeg i en ganske lys, klassisk lyssetting. Stine har mer feminine tatoveringer enn Christian og de passet godt til denne lyssettingen. Stine var også utrolig flink forran kamera, og var enkel å jobbe med for å få gode bilder.

Etter fotograferingen skjedde mitt værste mareritt.. Jeg puttet minnekortet i maskinen for å legge inn bildene. Og der var det kun noen få bilder. Satte minnekortet tilbake i kamera og der var det og bare noen få bilder. Alt var borte. Heldigvis finnes det løsninger for sånt. Og http://cardrescue.com/ fant alle bildene. Heldigvis. Så når bildene omsider var inne på maskinen var det tid for å begynne å redigere bildene.

Photoshop

Den siste tiden har jeg lagt merke til at veldig mange skriver "ikke photoshop" etter bildene sine. Som om photoshop er et skjellsord. Jeg unngår photoshop hvis jeg kan. Men det er kun for å forenkle arbeidsflyten min. Hvis jeg mener at et bilde trenger en runde i photoshop av en eller annen grunn så får det en runde i photoshop. Alle bildene av Stine og Christian har vært innom photoshop. Og grunnen er at det programmet har uendelige muligheter, og begrenser ikke meg på noen som helst måte. Hudretusjering er enkelt som bare det. Og alle justeringer jeg trenger er der. Både Stine og Christian hadde veldig fin hud. Men selv den fineste hud trenger litt retusjering. Og hvis man f.eks skal ha et bilde på veggen så ønsker man ikke et bilde som viser hudskavanker. Målet er ikke å lage en "plastikk aktig" hud som man desverre ser litt mye av for tiden. Men rense opp og få en jevn og pen hud. Etter retusjering jobber jeg med lys og skygge. Fremheve konturer osv. Måten jeg gjør disse tingene på er veldig "hands on". Jeg bruker ikke justeringer som påvirker bildet. Men sitter med tegnebrett og tegner inn justeringene der hvor jeg ønsker de. På denne måten blir bildet akkurat det jeg ønsker og ser for meg.

Bildene

Under kan du se noen av bildene fra fotograferingen. Siden bildene ble tatt som et prosjekt for meg og for at jeg skulle utvikle meg, så har jeg gjort en del forskjellig uttrykk i redigeringen på bildene. Hadde bildene f.eks vært for en kunde ville bildene vært redigert mer helhetlig som en serie. Sånn at de hadde passet sammen på en bedre måte. Hvis du liker bildene, eller ikke liker bildene, kan du gjerne legge igjen en kommentar under.