Et år har gått og et nytt er på vei.

Når jeg sitter her og skriver dette innlegget er det bare noen dager igjen av 2014. Når jeg ser tilbake på året, ser jeg tilbake på mange spennende fotograferinger og oppdrag med mange spennende kunder. Igjennom jobben min får jeg møtt mange spennende mennesker, morsomme barn og kule hunder. 

Jeg har hatt ett par store oppdrag innen design i år. Først laget jeg ny hjemmeside for Bio Medicus Akademiet. Desverre tapte de en rettsak i høst og ble nødt til å slå seg konkurs. Så denne siden er ikke lengre oppe. Men opp fra asken steg Fot og Helseakademiet. Og disse har jeg nå fått laget en ny nettside til. http://www.fotoghelseakademiet.no . 

I løpet av året har jeg hatt mange spennende fotograferinger. Alt fra nyfødtfotograferinger til bryllupsfotografering. Og i høst har jeg hatt fult opp med blandt annet julekortfotografering. Det ble travle dager med mange fotograferinger og stort volum av kort som skulle printes. 

Jeg trives veldig godt med å fotografere. Det gjør at jeg i 2015 kommer til å prioritere foto høyere. Mer ressurser vil bli lagt på markedsføring og investeringer. Men ikke minst vil jeg bruke mer tid på å utvikle meg som fotograf. Jeg føler at jeg har tatt store skritt iløpet av 2014. Og håper at skrittene skal bli enda større i 2015. Innen hundefotografering har jeg tenkt til å fortsette å utvikle meg innen min nisje. Og jobbe mer med å skape unike bilder som man ikke får hos hvem som helst fotograf. 

Printing, innramming og andre produkter

I januar kjøpte jeg ny og større printer. Denne økte kvaliteten på forstørrelsene mine, og ga meg samtidig nye muligheter. Dette har gjort at jeg kan printe større bilder, men samtidig holde kostnadene nede. Bilder opp til 40cm bredde og 120cm lengde printer jeg nå selv. 

Jeg har valgt å fortsette med å ramme inn bilder selv. Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å kvalitetssikre alle deler av prosessen. Dette er også grunnen til at jeg ikke selger høyoppløselige bilder. Jeg synes at bilder skal være på veggen. Og ikke ligge på en CD nede i en skuff. 

Gjennom mine leverandører har jeg også tatt inn noen nye og spennende produkter i år. Blandt annet Image Box og Sweet Memory album. 

Ny logo og hjemmeside

Tidligere i år laget jeg ny logo for firmaet. Samtidig redesignet jeg hjemmesiden min. Desverre ble denne siden hacket tidligere i høst og etter dette ble det desverre en rekke problemer med siden. Hvor den hadde for mye nedetid. I romjulen hadde jeg planlagt å oppdatere hele siden med nye bilder fra året som hadde gått. Men med alle problemene på siden bestemte jeg meg i stedetfor for å lage en helt ny side. Begynne på nytt, og med ny platform i bunn. Etter mange år med wordpress ble det nå overgang til Squarespace. Jeg er virkelig overasket over hvor enkelt det er blitt å sette opp en hel nettside. 

Ikke bare jobb

Året har ikke bare vært jobbing. I April var jeg i Italia med hele familien. Her feiret vi min mormors 90års dag. Vi reiste nedover skjærtorsdag og var der i en hel uke. Fikk opplevd Roma på nytt på våren. Jeg fikk et litt annet inntrykk av byen nå enn sist jeg var der. Og ser ikke bort ifra at jeg kommer til å ta en ny tur dit. 

Det har blitt masse lydighetstrening med hundene iløpet av året. Vi har gått kurs med og uten hund. Og lært mye. På konkurransene har det vært "stang ut" for oss i år. Men med alt vi har lært iløpet av høsten med god hjelp av en fantastisk hundetrener fra Fredrikstad, Antonio, så har jeg stor tro på at ting kommer til å gå mer vår vei neste år. 

Sommeren var rolig og avslappende. La ingen store planer for ferien. Planene var bare å lade batteriene og nyte været. Og for et vær vi fikk. Godt og varmt hele sommeren. Fantastisk. 

Godt nytt år! 

Når vi nå går inn i 2015 vil jeg ønske alle et riktig godt nytt år! Og så skal jeg fortsette å jobbe for å ta bedre og bedre bilder. Så jeg kan fortsette og gjøre kundene mine fornøyde. Takk til alle som har vært innom for fotografering iløpet av året. Håper vi sees igjen i fremtiden!