Tips til hundefotografering

Før fotograferingen bør du tenke igjennom hva slags bilde du ønsker av hunden. Ønsker du bilde fra studio eller utendørs? Hvis du ønsker studiobilde er det fint å tenke over om du ønsker hvit, svart eller farget bakgrunn. Og hva slags uttrykk du vil ha på bildet.

Luft hunden før fotograferingen

Et godt råd er å lufte hunden godt før fotograferingen. En hund som har vært alene hjemme en hel dag og som så plutselig skal bli satt i en situasjon hvor de skal være rolige, konsentrerte og gjøre det vi ønsker, kan gjøre det vanskeligere å få tatt de bildene du ønsker. Når hunden kommer inn i studio for første gang er det  bare å slippe den løs og la den få utforske området. Når hunden er blitt kjent med lukter og situasjonen, kan vi starte fotograferingen. Denne tiden varierer fra hund til hund.

Flere hunder

Har du flere hunder begynner vi gjerne med en og en først. Dette for å sikre oss portretter av hver enkelt hund uten at de blir forstyrret og altfor sliten. En liten tissepause iløpet av fotograferingen må også til. 

Trene hunden

Det kan være greit å trene litt med hunden før fotograferingen. Hvis du ønsker at hunden skal sitte, sitte oppå noe eller dekke bør dette trenes på. En god bli kommando er også nyttig. Med en godt trent hund kan det være lettere å få de skikkelig fine bildene. Tren hunden på en positiv måte hvor du belønner med godbiter. Dette gir en glad og lykkelig hund på bildene.

Hva skal du ta med?

  • Ta med godbiter som du vet at hunden liker og har lyst på. Har hunden allergier, ta med noe du vet den tåler. 
  • Ta gjerne med halsbånd eller klær hvis du ønsker dette på bildet.
  • Hvis dere ønsker å være med på bildene bør dere ta på klær som passer sammen, ensfargede sokker evt. tørre sko. 

I studio eller ute?

I studio tar man i utgangspunktet bilder som heller mer mot portretter. Lyssetting og bakgrunn blir satt opp for å fremheve hunden. Det er også mulig med bilder med litt "fart" i. Men dette blir mye mer begrenset enn utendørs. Hvis du har en hund som kan være skeptisk til ukjente steder kan utefotografering ofte være det beste.

Actionbilder er ofte det folk ønsker ved en utefotografering. Bilder som viser hundene i full lek og morsomme situasjoner. Men utendørs er det også mulig å få til flotte portretter. Jeg tar gjerne med "studio" ut, og setter opp blitzer for å skape spennende og unike bilder.