Hvordan ønsker du at dine bilder skal se ut? Valg av bakgrunn til fotograferingen. Mange valgmuligheter og forskjeller.

Portrett-banner.jpg

Når man har bestilt time til fotografering er det en del valg man må ta. Valg av farger på klær, utrykk man ønsker på bildene og valg av bakgrunn. Alt har stor innvirkning på sluttresultatet. Med denne posten her håper jeg å kunne hjelpe dere litt i valget.

Bakgrunnen har mye å si for uttrykket i bildene. I tillegg til dette er det viktig at bakgrunnen passer inn hvor dere ønsker å vise frem bildene. Alle som bestiller time hos meg får spørsmål om hva de ønsker med bildene i forhold til uttrykk, farger og hvilken bakgrunn de ønsker. Da prøver jeg å veilede så godt jeg kan, men det kan være litt vanskelig fordi jeg ikke vet hvordan kundene mine har det hjemme hos seg. Hva slags smak de har og hva de liker. Jeg kan svare utifra hva jeg synes passer og hva jeg foretrekker til bildene. Men til sist ender vi opp med at disse valgene er personlige og hva som er riktig bakgrunn er forskjellig fra kunde til kunde.

Derfor ønsker jeg å vise litt forskjellige bakgrunner og muligheter jeg tilbyr. Jeg har stort utvalg i bakgrunner, fra nøytrale bakgrunner, hvite, sorte og fargerike. I tillegg maler jeg mine egne bakgrunner og utvider hele tiden utvalget.


Grå bakgrunn

Dette er min favoritt. Denne passer godt til det meste, er nøytral men gir samtidig mange muligheter. Jeg kan leke med lys, farger og dramatikk. Med grå bakgrunn får man fint fokus på den som blir fotografert. Man kan leke med farger på klær og tilbehør.

Grå-bakgrunn-fotograf-tips-studio-hodne-bilder-fotografering.jpg

Brun bakgrunn

Brun er en annen av mine favoritter. Jeg synes den brune bakgrunnen gir en veldig fin harmoni sammen med en god del av krakkene, boksene og de andre rekvisittene jeg har. Den passer fint til barn, hunder, familiebilder og mer. Egner seg godt til klær i jordtoner eller duse farger.

brun-bakgrunn-farge-fineart-foto-fotograf-kunst-portrett-barn-hund-fotografering.jpg

Gråblå bakgrunn

Dette er en litt tøffere utgave av grå bakgrunn. Egner seg godt til portretter og bilder hvor man ønsker en tøffere bakgrunn. En bakgrunn som visuelt tar litt mer plass. Denne bakgrunnen kan brukes både for å skape harmoni mot blåe klær, blå øyne etc og spenning.

Blå-bakgrunn-kule-portretter-spenning-harmoni-fotograf-fotografering-studio-hodne.jpg

Lek med farget lys

Sammen med de fleste bakgrunnene mine, og spesielt de mørke. Kan jeg bruke farget lys kreativt for spennende bilder. Dette kan igjen kombineres med røyk for ekstra kul effekt. Dette gir et resultat som er veldig spennende og som egner seg veldig godt på veggen forstørret på aluminiumsplate med metallic effekt.

Lys-farge-farget-foto-fotografering-blitz-blits-studio-hodne-fotograf-portrett-røyk.jpg

Hvit bakgrunn

Hvit bakgrunn gir rene bilder. En bakgrunn jeg foretrekker til beauty fotografering/modellfotografering. Hvor man ønsker rent uttrykk. Egner seg også bra til profilbilder for firmabruk.

Jeg bruker veldig ofte hvit bakgrunn på bilder av mørke hunder. Og på bilder av barn. Personlig synes jeg at hvit bakgrunn ikke er det beste til barn. Jeg synes det kan bli litt sterilt, og gir ikke den koselige følelsen til bildene som jeg ønsker.

hvit-bakgrunn-portrett-beauty-modell-firma-headshot-fotograf-fotografering-studio-hodne.jpg

Sort bakgrunn

Denne bruker jeg veldig mye på familiebildene under nyfødtfotografering, gravidfotografering og hundefotografering. Jeg elsker sort bakgrunn til svart/hvit bilder og bilder hvor jeg kan leke med lys, skygge og dramatikk.

sort-bakgrunn-fotograf-fineart-dramatikk-portrett-hund-hundefotograf-pål-hodne-2_WE.jpg
Pål HodneKommentar